Despre dragoste și alți viruși... :D


Să poți să iubești este o facultate a sufletului, o diplomă a cugetului și un job al viitorului. ...Despre dragoste și alți viruși... :D
E o temă frecventă în creația mea lirică, dar vorbesc despre această pierdere și în lucrările prozodice. Unde s-a pierdut dragostea? Să nu facem din excepție o regulă. Nu cred că s-a pierdut, e ceva ce nu are nevoie de busolă pentru a se orienta. Pentru că dacă iubești o fată dimineața, o iubești toată ziua, dacă nu, atunci puțin probabil să îți crești sentimentul de iubire, care a absentat de la început. Ca și când ai da examenul fără să frecventezi cursurile. O senzație de construire a iubirii, din utopii sentimentale. Nu poți iubi din compromise.
În ceea ce privește sexul, am mai spus-o, sunt lucruri mai bune ca sexul, mai proaste ca el, dar la sigur nimic nu e ca sexul, nici dragostea adevărată. Dar de ce e mai presus sexul? Pentru că toți preferă noutatea. Nu vreau să sune ca ceva absolut, dar de cele mai multe ori ne pică ochi pe ceva nou. Și nimeni nu este de vină, nici fetele, nici băieții. Noutatea este de vină, fetele ca și băieții privesc spre ceva nou și nu caută prin preajmă vechiul. Posibila relație este ca o jucărie, ai o cutie cu astfel de jucării, dar ești tentat să cumperi jucăria de la vitrina unui magazin de jucării și apoi te întrebi de ce nu merge, pentru că și alții au pus ochii pe ea, iată de ce.
De ce nu căutăm în friend zone, doar există prieteni/ prietene care ne doresc, dar noi îi respingem/ le respingem. Și doar știm că avem prieteni testați, dar ne place riscul, cum să trăiești o viață de om și să nu faci sex din prima zi de cunoștință? Și cum rămâne cu prietenii? Este ciudat că iubirea și modul de a se forma anumite relații au un algoritm atât de complex încât nici cele mai performante calculatoare nu reușesc să descifreze acel cod al relației.
De ce e nevoie de bărbat la casă? Unul de încredere evident, doar pentru ceea ce are în pantaloni, sau pentru a schimba țeava spartă de la bucătărie sau la duș, sau mai nou, pentru a reinstala windows-ul?
De ce e nevoie de femeie la casă? …
Și de ce tormozesc (am optat pentru acest termen, unul mai literar e frânează) tipii din friend zone, și se trezesc doar în momentul în care conduc prietena la shopping pentru a alege o rochie de mireasă… pentru altul? Să nu te arunci sub mașina de nuntă în așa circumstanțe? Și de ce fetele se miră că nu găsesc un bărbat adevărat atunci când prietenul lor este bine testat și pe cât se poate de adevărat?
Sunt întrebări retorice, iar noi, tipii, avem nevoie de un pic de aventură, mai ales acum când a picat netul și e prea cald să stai acasă. Și dacă meciul de fotbal nu ne mai excită căutăm și noi, pentru că doar genetic e scris: caută Adame, caută! Vorba cea, pentru final: nu știi niciodată ce zace pe fundul unui lac liniștit dacă nu tulburi puțin apele.

Comentarii

Postări populare